“Sin ordenadores ni wifi” a Silicon Valley

Volia ressaltar unes línies d’un article publicat a la web de El País. Aquest article qüestiona la inversió en tecnologies  dins dels sistemes educatius.

La Waldorf School of the Peninsula, a Califòrnia, és un dels centres que concentren més fills de la tecnologia, amb una pedagogia que aposta per l’experimentació en el món real, una volta al paper i al llapis i un èmfasi en fomentar la creativitat, curiositat i habilitats artístiques innates en els més petits. De fet, molts comencen a qüestionar-se el paper de la informàtica a les aules. Com apuntava The Guardian en un article referent a això, l’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), suggereix en un informe global que els sistemes d’educació que han invertit molt en ordinadors han registrat una “insignificant millora” en els seus resultats de lectura, matemàtiques i ciències, en els test del Programme for International Student Assessment (PISA); mentre, en paraules del director d’educació de l’OCDE, Andreas Schleicher, “els millors sistemes educatius, han estat molt cauts a l’hora d’usar tecnologia a les aules”.

Podeu llegir l’article complet clicant aquí.

FacebookLinkedInShare
Aquesta entrada s'ha publicat en Publicacions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>