L’Autoconcepte i l’Autoestima

El concepte que es té d’un mateix i l’autoestima, sempre han estat molt lligats però alhora han creat moltes confusions. 

 Intentaré exposar-ho en senzilles i poques paraules, ja que aquestes nocions poden afectar de forma negativa en els nens i adolescents:

 AUTOCONCEPTE: És un conjunt molt ampli de representacions que tenim de nosaltres mateixos, com per exemple la imatge, el judici, els conceptes, etc. i que en moltes ocasiones estan basades en les nostres pròpies experiències.

 Podem especificar una mica més sobre l’autoconcepte i portar-ho a la vessant acadèmica, dient que hi  ha, d’una banda, la noció d’autoconcepte acadèmic global , que fa referència a les habilitats acadèmiques que té el nen/adolescent en general. I d’altra, l’autoconcepte acadèmic específic, el que es relaciona amb les habilitats acadèmiques concretes com poden ser les matemàtiques, llenguatge, plàstica, socials, etc.

 L’AUTOESTIMA: És la pròpia avaluació que tenim del nostre “jo” íntim i està relacionat en com ens sentim, si ens agrada el nostre aspecte físic, si ens sentim feliços tal com som, etc.

 Per tant, aquestes dos conceptes estan molt relacionats i poden influir d’una manera molt important sobre la nostra motivació i sobre el comportament de la infantesa i adolescència.

 En definitiva, caldrà estar molt atents a la motivació i comportament que tenen els nostres fills, per poder esbrinar si estan relacionats amb el seu autoconcepte o bé en la seva pròpia valoració.

 Referències bibliogràfiques:

 WliamJames (1890-1963); Markus i Wurf (1978)

 H. Markus, P. Nurius (1986)

FacebookLinkedInShare
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: L’Autoconcepte i l’Autoestima

  1. Bono diu:

    Cheers pal. I do appreicate the writing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>