Què és?

La grafologia és un mètode o tècnica molt potent i precisa que té com objectiu estudiar i analitzar la personalitat de l‘individu, tant de la part conscient com inconscient, mitjançant l’escriptura.

En què consisteix?

Consisteix en analitzar un escrit i la signatura d’un individu, és a dir,  estudiar i interpretar els gestos tipus de cada persona, l’ordre del text, la grandària, la inclinació, la direcció, la velocitat, la pressió, la forma, entre d’altres, de la lletra.

Mitjançant aquesta metodologia de treball es pot determinar, no només trets generals del caràcter, sinó també l’equilibri mental, la naturalesa de les seves emocions, capacitats intel·lectuals, socials, accionals, aptituds professionals, etc.

Quins són els seus avantatges?

La grafologia com a tècnica està en una situació privilegiada, ja que pot aconseguir de manera immediata una síntesi de la totalitat de la persona, així com també de la seva individualitat singularment diferenciada.

L’avantatge de la grafologia sobre altres tests d’exploració de la personalitat destaca per la seva abundància i rapidesa dels resultats, a més de recollir directament el material del propi analitzat, sense intermediaris, que serveix per la anàlisi, sense ser necessària la presència del subjecte en el moment de realitzar l’estudi.

Què representen els signes gràfics?

Els signes gràfics els anem adquirint progressivament al llarg de la nostra vida d’aprenentatge escolar i del desenvolupament de la personalitat.

Són projeccions mitjançant moviments i maneres de fer, que d’una banda són congènits i heretats, tenint en compte la nostra psique, i de l’altra, estan motivats pel mètode d’aprenentatge, simplificacions naturals de l’escriptura, deformacions professionals, etc, què per l’hàbit gràfic es fan de manera automàtica i permanents.

FacebookLinkedInShare

Els comentaris estan tancats.