Com hem d’escollir un llapis?

Quan els infants comencen a agafar els llapis per escriure ja d’una manera més ordenada que els garagots, és quan hem de començar a treballar els primers hàbits posturals.

La manera d’agafar el llapis farà que l’infant controli millor el traç i la fatiga no li resti motivació per seguir escrivint i dibuixant.

A l’hora d’escollir el llapis ens fixarem en el gruix, la secció, la mina i el material del llapis.

El material del llapis

La majoria del material destinat a les primeres edats són elements càlids fets majoritàriament de fusta. Sigui quina sigui la cobertura de la fusta, aquests llapis segueixen tenint un tacte càlid i agradable per als infants més petits. Per això recomanem que el material sigui de fusta.

Amb això també evitarem en cas de trencadissa del material, crear trossets petits com en el cas del plàstic.

Millors llapis per a infants.

Quin tipus de mina és l’adequada per escriure?

L’element que porta el llapis per escriure són mines de grafit. Per evitar que els infants hagin d’exercir massa pressió a l’hora d’escriure o prestar massa atenció al traç del seu llapis, recomanem mines més toves però que puguin aguantar el ritme de la seva escriptura. Dureses entre HB i 4B.

Llapis de duresa HB.

Llapis triangulars o clàssics

Després dels clàssics llapis hexagonals, tenim una opció que recomanem. Els llapis triangulats o amb la secció de forma triangular. Aquests llapis s’adaptaran molt millor a la prensió dels dits de l’infant a l’hora de començar a escriure.

A part de la forma de la secció del llapis, alguns models afegeixen uns petits relleus o orificis per facilitar encara més la posició dels dits. En aquesta cas, ens haurem de fixar si el model de llapis diferencia entre dretans i esquerrans.

Llapis triangulars per a infants.

Hi ha diferents gruixos de llapis?

Els gruixos poden variar entre el gruix estàndard més conegut per tots com aquell llapis de fusta hexagonal de color groc i negre. Aquest gruix serà el més pràctic per a la majoria de casos.

Hi ha marques que s’han especialitzat en llapis més gruixuts dirigits a les primeres edats sobretot a les arts plàstiques. Són més fàcils de controlar tot i que amb el temps s’aniran fent poc pràctics per a escriure.

Gruix i secció dells llapis.

Tens alguna consulta?


    Segueix-nos aquí: