Millora de l’Escriptura

Les principals funcions de l鈥檈scriptura segons R. Olivaux s贸n:

expressar el pensament, comunicar el pensament i representar la personalitat.

Dit aix貌, cal tenir unes petites normes d鈥檈scriptura, per tal de que aquesta sigui clara, 脿gil i harmoniosa. La simbologia de l鈥檈spai ens ajuda a donar el lloc corresponent a les lletres i per aix貌 hem de tenir en compte les 3 zones de la lletra. Zona superior on es troben la part de la cresta o bucle de les lletres b, d, f, h, l, t. Zona del mig o caixa trobarem tots els ovals de les lletres d, g, q, a m茅s de les lletres, c, i, e, m, n, o, r, s, u, v, x i l鈥檃rcada de la lletra p. I en la zona inferior descansen els pals o peus de les lletres f, g, j, p, q. Per tant i seguint aquesta petita norma, podrem obtenir una escriptura proporcionada, clara i harm貌nica.

Psicologia de l’Escriptura

La psicologia de l鈥橢scriptura o la Grafopsicologia 茅s una branca de la ci猫ncia grafol貌gica que est脿 destinada a l鈥檈studi i aplicaci贸 d鈥檜n conjunt de t猫cniques grafol貌giques avan莽ades destinades a la interpretaci贸 cient铆fica de la personalitat a trav茅s de l鈥檈scriptura manuscrita.

Quins problemes s贸n els m茅s habituals?

Els problemes derivats de les emocions, les conductes i l鈥檌ntel路lecte d鈥檜na persona.

La Grafopsicologia ens ajuda a entendre millor a les persones des de la vessant mental, emocional i actitudinal. Per a aix貌 hem de seguir diferents parts en l鈥檃n脿lisi: Reconeixement general dels aspectes i sub-aspectes gr脿fics, distingir i interpretar els signes gr脿fics secundaris o lletres reflexes, aix铆 com tamb茅 els trets tipus que s鈥檕bserven en l鈥檈scriptura. Cal tenir en compte que els signes gr脿fics a茂llats no tenen cap significat, sin贸 que la seva interpretaci贸 a partir de la comprensi贸 de totes les seves parts.

Com treballem la millora de l’Escriptura?

A trav茅s de t猫cniques i estrat猫gies grafol貌giques i creatives.

Dividim la sessi贸 de reeducaci贸 grafoescriptural en diferents parts, per tal de que la sessi贸 sigui creativa i divertida per la persona, sigui nen, adolescent o adult. Sempre es valorar脿 la sessi贸 segons les necessitats individuals de cada individu. No obstant i de manera global la sessi贸 reeducativa es desenvolupa de la seg眉ent manera:

En primer lloc, realitzem 5 minuts de relaxaci贸 o respiraci贸 amb l鈥檕bjectiu de desconnectar del ritme fren猫tic de l鈥檈scola. Practiquem alguns exercicis fisio-musculars de mans i dits per millorar la destresa. Fem servir t猫cniques i estrat猫gies grafol貌giques i creatives per a treballar el moviment gr脿fic, el tra莽, la forma i la proporci贸 de la lletra, el triple espai (entre lletres, entre paraules i entre l铆nies), les unions, l鈥檃gilitat, etc. Fem servir estris escripturals triangulars, els quals faciliten la prensi贸 (l鈥檃gafament del llapis). Tenim al nostre abast eines tradicionals i digitals, aix铆 com 聽materials de diferents formats i mides. Treballem el moviment gr脿fic a trav茅s de pintures, llapis colors, ceres, etc. Fem activitats amb massa de modelar, cartolina o plastilina per a treballar la motricitat fina. I finalment, treballem la concentraci贸, l鈥檃tenci贸, l鈥檈strat猫gia, la precisi贸 i la coordinaci贸 amb diferents jocs i segons la necessitat de cada nen/nena.

Reeducaci贸 de l'Escriptura

La Reeducaci贸 de l’Escriptura

Sabies que la Cal路ligrafia i la Reeducaci贸 de l’Escriptura treballen aspectes diferents?聽

M茅s informaci贸

Tens alguna consulta?


    Millora de l'Escriptura